Maaltijdconcepten

Uw Huistraiteur levert ambachtelijk bereide kwaliteitsmaaltijden aan kleinschalige zorginstellingen en bedrijven in heel Nederland. De maaltijdservice van Uw Huistraiteur streeft ernaar om hoge kwaliteit maaltijden te combineren met grote keuzevrijheid voor bewoners.

 

Uit recent wetenschappelijk onderzoek van Wageningen University & Researchecent blijkt dat ruim 25% van het voedsel weggegooid wordt in Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen.  Om voedselverspilling tegen te gaan adviseert de Universiteit Wageningen een voedingsconcept waarin het volgende gerealiseerd wordt: 1) kort voor etenstijd bestellen, 2) breed assortiment gerechten en 3) betere kwaliteit maaltijden. Dat realiseren wij in onze maaltijdconcepten, waarin de voedselverspilling praktisch nul is.

Maaltijdcomponenten

Met onze losse maaltijdcomponenten heeft elke bewoner componentenkeuze. Om zelf lekker de eigen maaltijd samen te stellen. Geen verplichte combinaties maar juist maximale keuzevrijheid met maaltijdcomponenten. We hebben een enorm groot assortiment van meer dan 200 verschillende kwaliteitsgerechten in aparte schaaltjes. In ons maaltijdconcept “ontzorgen” we de medewerkers op de afdeling. Zo leveren we de bijpassende menuboekjes, verzorgen we de menuadministratie en leveren we de bestelling af tot in de vriezer van de afdeling. Klaar om te verwarmen.

 

Twee- en drievaksmaaltijden

Met onze twee- en drievaksmaaltijden wordt lekker eten wel heel gemakkelijk. De complete maaltijden zijn klaar om verwarmd te worden. Hollandse gerechten, Italiaanse pasta’s, Surinaamse maaltijden, vegetarische gerechten. Alles is er. Even in de oven of magnetron en de maaltijd kan uitgeserveerd worden. Altijd maaltijden op voorraad die ook nog eens lang houdbaar zijn. Zo kun je razendsnel inspelen op de vraag, zonder dat je iets hoeft weg te gooien! En dat ook nog eens tegen scherpe inkoopprijzen.

Multiportieschalen

In onze multiportieschalen zitten steeds vijf porties van één gerecht. Voor bewoners die gezamenlijk aan tafel eten en ter plekke opscheppen uit schalen. Of voor restaurants en ontmoetingsruimtes die met vrijwilligers de maaltijdvoorziening -moeten- realiseren. We verzorgen duidelijke regenereerinstructies, zodat de maaltijden goed verwarmd worden. Een eenduidige werkwijze, voor iedereen goed realiseerbaar. Heerlijk ambachtelijk, zonder “waste” en tegen scherpe inkoopprijzen.  Dat levert ook nog eens een financieel erg gezonde maaltijd op!

Soepen

We bieden een prachtig assortiment heerlijke soepen. Huisbereid in onze keuken, vanaf de bouillon. En op de afdeling kan er zo met het grootste gemak elke dag een heerlijk soepje aangeboden worden. Voor ’s avonds of als warm gerecht bij een lunch. Met keuze voor bewoners, want de soepen zijn handig verpakt in éénpersoonsverpakkingen. We bieden grote keuze, van bekende soepen zoals groentesoep tot een Franse peultjes crèmesoep, en alles er tussenin.

Dieetmaaltijden

Voor bewoners die natriumarm eten of die gemalen maaltijden moeten bestellen, hebben we praktisch ons gehele assortiment losse maaltijdcomponenten beschikbaar. In onze natriumarme maaltijden wordt door onze keuken helemaal geen zout toegevoegd. Handig is dat de dieetmaaltijden in losse maaltijdcomponenten geleverd worden.  Zo kan iemand alleen het vlees gemalen ontvangen, en de groenten en het zetmeel standaard. Dat zijn mogelijkheden die bewoners zeer waarderen. Ook hebben we veel vegetarische maaltijdcomponenten beschikbaar.