“Lekker eten en zelf kiezen, dat willen we bieden”

Na een carrière als manager bij een grote cateraar, die zich onder meer richtte op de gezondheidszorg, ontwikkelde Derrek-Jan Leeseman ruim twintig jaar geleden het maaltijdconcept van Uw Huistraiteur. Het was zijn overtuiging dat de maaltijdvoorziening in de zorg op drie pijlers rust; lekker eten, zelf kiezen en dat flexibel organiseren. Samen met zijn vrouw, Hetty Bos, zet hij zich hiervoor iedere dag met groot enthousiasme in. 

“Als we nieuwe opdrachtgevers uitnodigen in de keuken en maaltijden laten proeven dan zie je toch verassing op hun gezicht”, vertelt eigenaar Derrek-Jan Leeseman, “de verwachting wordt keer op keer overtroffen, want het is wel vriesvers. Ze proeven meteen dat het lekker is en dat er goede ingrediënten gebruikt worden. De combinatie van lekkere maaltijden die gemakkelijk bereid kunnen worden en ook nog eens lang houdbaar zijn, die is uniek en levert heel veel voordelen op.”

Heel flexibel

Hetty Bos vult aan: “Onze maaltijdservice is vervolgens ook heel flexibel. De maaltijden worden tot op de afdeling bezorgd, ze zijn helemaal kant en klaar om te worden verwarmd bij de eindgebruiker. En dat gaat gemakkelijk in de oven of magnetron. Daarbij “ontzorgen” we de medewerkers van zorginstellingen en bedrijven met service die het hele interne traject overneemt: van menuboekjes tot levering op de afdeling en het verzorgen van goede instructie voor de oven of magnetron. We kunnen ook zó fijnmazig leveren dat een deel van de cliënten op de afdeling eet en een deel in het eigen appartement. Dat is ons idee van ontzorgen. Elke afdeling is anders; het is allemaal maatwerk.”

Korte lijnen

Het opstarten van een nieuwe locatie doen Derrek-Jan Leeseman en Hetty Bos meestal samen. Hetty Bos: “Zo leer je elkaar persoonlijk kennen, dat vinden wij belangrijk.” Hetty is het vaste aanspreekpunt van de afdelingen, die allemaal direct bij Uw Huistraiteur bestellen. “Je werkt vaak jarenlang samen. Ik weet van veel cliënten wat hun voorkeuren zijn, we registreren hier ook hun dieetwensen in onze menuadministratie en we weten ook wat ze beslist niet mogen. En als er iets verandert, voer ik dat meteen in het systeem in. Bijvoorbeeld als iemand overgaat van standaard eten naar ‘gemalen vlees’ of ‘gemalen totaal’ als dat nodig is. Onze lijnen zijn kort, onze betrokkenheid heel groot.”

Echte smaak, echte aandacht

Derrek-Jan Leeseman herhaalt graag nog eens wat zo kenmerkend is voor Uw Huistraiteur: “Wij willen echte smaak, echte aandacht. En de prijs moet zo aantrekkelijk zijn dat mensen voor ons kiezen. En wat krijgen ze er dan bij? Het hele traject, inclusief de interne logistiek en ondersteunende service. Je betaalt alleen wat je afneemt en er is geen derving. Je kan op de ene dag ‘zelf koken’ en op de andere dag onze maaltijden gebruiken. Wij helpen de instelling met ontzorgen, maar in het huis zelf willen we de regie niet overnemen. Het huis bepaalt. Zoals zij willen eten, dat faciliteren wij. Alles is mogelijk.”